Lumea, încotro? Despre calm și responsabilitate.

Lumea, încotro?
Evit să mă mai uit la știri, după o anumită oră. Încerc să mă deconectez, să mă gândesc la lucruri frumoase, pozitive. Să citesc o carte, să ascult muzică. E un exercițiu util și îl recomand.
Omenirea trece printr-o criză profundă. Nu e prima, probabil nici ultima. Ar trebui să citiți Isaac Asimov, seria Fundația. Veți descoperi o radiografie a sociețății actuale.
Scriam despre criză. Da, este o criză, un puzzle format din mai multe crize. Criza refugiațior și criza provocată de coronavirus. Plus panica indusă de avalanșa de știri și reportaje.
Observ în jurul meu oameni, pe care îi credeam cerebrali, acționând sub impulsul emoției. Panica nu este o soluție, prevenșia da.
Într-adevăr, sunt oameni infectați cu coronavirus, spitale care și-au transformat secțiile în centre pentru internarea oamenilor infectați. Și recomandări ale autorităților. Recomadări ignorate de cei care dau buzna în magazine și golesc rafturile pentru a-și face provizii.
Trebuie să avem grijă de noi în perioada aceasta, nu pentru că am putea contacta acest virus, putem contacta orice virus, poate cel gripal, putem contacta orice boală. Și nu vom avea unde să ne tratăm. De aceea trebuie să o lăsăm mai moale cu mall-urile, cu barurile, cu restaurantele. Mâncați fraților acasă și mergeți să vă faceți strict cumpărăturile necesare.
Și nu mai răspândiți știri false.

Acest articol a fost publicat în Opinii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.